Başkan Nebi Tepe’nin Kurtuluş Bayramı Mesajı

Belediye Başkanımız Nebi Tepe 2 Kasım Muratlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tepe mesajında şu ifadelere yer verdi;

Güzel Muratlı'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Yurdumuzu elimizden almak isteyen düşman ordularının, Kurtuluş Savaşında milli mücadelenin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde ve milletimizin destansı mücadelesi sonucunda yenilgiye uğratılması, işgal altındaki şehirlerimizin kurtarılmasını sağlamıştır. Bundan 99.Yıl önce 2 Kasım 1922 tarihinde Muratlı İlçemizde düşman işgali sona ermiştir. Bu önemli tarihi gün Muratlı’nın Kurtuluş Bayramıdır.

Kadını erkeği, genci yaşlısıyla “imkansız” denileni başaranlar, yokluklar içinde işgalcilere karşı bağımsızlığımızı kazananlar bize çok değerli bir miras daha bıraktılar. O değerli miras, Cumhuriyet ve Cumhuriyet devrimleridir.

Büyük Önderimiz, mücadelenin her aşamasında sırtını millete dayamış, büyük meselelerin çözüm yerinin ancak ve ancak Gazi Meclis olduğunu yinelemiştir. Ülkemizin kurucuları, meydanlarda kazanılan zaferin kültürel, sosyal ve ekonomik zaferlerle desteklenmeden kalıcı olamayacağı bilinciyle Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından ülkemizi “çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesine girişmiştir.

İşte bu onurlu mirasın sahipleri olan bizler, ülkemizin aydınlık yarınlara taşıyacak yolun Cumhuriyetimizin kurucu değerleri olduğunu biliyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların emanetine sahip çıkmaya kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Güzel İlçemiz Muratlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum,

KURTULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

30/10/2021