Kamuoyuna Duyurulur

KAMUOYUNA DUYURULUR

 

Son dönemlerde Belediyemize ait Hayvan Barınağı ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlara karşı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. 

 

5199 sayılı kanunun 6. Maddesi gereğince Belediyemiz Veterinerlik hizmetleri personelleri tarafından sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, hayvan barınağımıza götürülerek müşahede altında tutulmakta, aşılanan, kısırlaştırılan ve rehabilite edilen hayvanlar kaydedildikten sonra alındıkları ortama bırakılmaktadır. Barınağımız aktif olarak çalışmaya başladıktan sonra 671 sokak hayvanı kısırlaştırılıp, aşılanmasının ardından HAYBİS sistemine kaydedilerek rehabilitasyon işlemi tamamlanmıştır. Bu veriler her ay sonunda Milli Parklar Müdürlüğüne gönderilmekte olup, Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da 1-1,5 aylık zaman dilimlerinde habersiz yapılan denetim ile de Barınağımız ve verilerin doğruluğu denetlenmekte ve denetime ilişkin tutanak düzenlenmektedir.

 

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizin resmi ziyaret günü Perşembe 14.00-15.00 olmakla birlikte içeride personel olduğu her an dış kapılar açık tutulmak suretiyle ziyaretçi kabul edilmektedir.

İlçemizde yerel hayvan koruma görevlisi olan Bülent ALTAY ve birçok hayvansever tarafından da barınağımız zaman zaman ziyaret edilmekte ve bir eksik tespit edildiğinde tüm çabamız ile eksikler giderilmektedir.

 

Sahipleri tarafından barınağa hayvan terk edilmesi sürecinde hayvan sahibinden alınan feragatname ile hem sorumluluk belediyemize devredilmekte hem de hayvanın bir başkasına sahiplendirilmesine veya uygun bir yaşam alanına bırakılmasına rıza göstermiş olunmaktadır. Gerek sahipsiz gerekse de sahibi tarafından barınağa bırakılan hayvanların alındığı ve bırakıldığı noktalar mikroçip ve küpe numarası bilgilerini de içeren sahipsiz hayvan defterine kayıt edilmektedir.

 

Paylaşımlarda ölü sokak hayvanlarından bahsedilmiş ise de; 6 kasım günü Arzulu Mahalle Muhtarı tarafından, yol kenarında ölü sokak hayvanları olduğu tarafımıza bildirilmiş olup,ekiplerimiz olay yerine gittiğinde 5 adet ölmüş, 1 adette canlı sokak hayvanı ile karşılaşmıştır. Ölmüş sokak hayvanları teslim alındıktan sonra Belediyemize ait kepçe ile gömü işlemi yapılmış, canlı sokak hayvanının barınağımızda tedavi ve rehabilitasyon işlemine ise devam edilmektedir. 

 

Paylaşımlarda yer alan iddialarla ilgili olarak Belediyemize gelen hiçbir olumsuz şikayet, ihbar, eleştiri vb. bulunmamakla birlikte, kendilerini savunamayacak, dilleri olmayan can yoldaşlarımıza yapılan herhangi bir suçu içerir ve iddiaları destekler deliller bulunuyor ve bizlerle/yetkililerle paylaşmıyorsanız sizlerin de can yoldaşlarımıza karşı suç işlediğiniz ve işlenen suçlara ortak olduğunuzu lütfen unutmayınız. Nerede ve ne şekilde olursa olsun can yoldaşlarımıza yapılan her türlü şiddet eylemini lanetliyor ve kınıyoruz.

 

Siz değerli kamuoyunun huzurunda can yoldaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğimizi bildirir, saygılar sunarız.

Haberler

Atamızı Saygı ve Özlemle Anıyoruz.

09/11/2023

Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun

01/11/2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Kutladık.

30/10/2023