03 Haziran 1936 Mustafa Kemal ATATÜRK Muratlıda!

Belediye Başkanımız Nebi Tepe Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Muratlı'ya gelişinin ama hiç gitmeyişinin 85 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tepe mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tarih : 3 Haziran 1936 Bugün Tarihimizin en değerli misafirine ev sahipliği yaptığımız gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Muratlı’ya geldi.

Bu gün Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşamaya ve yaşatmaya kararlı olan ilçemize gelişinin 85. Yılını kutlamanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz.

İlçemiz o yıllarda Çorlu’ya bağlı küçük bir köydü. O günün koşullarında Türkiye’nin en modern ve planlı köyünün inşa edilmesi emrini veren Atatürk bu projenin ve konutların durumunu bizzat yerinde görmek üzere 3 haziran 1936 da İlçemize gelmiş, burada bir aileye misafir olmuş ve evin bahçesinde ikram edilen kahveyi keyifle içmiştir.

Muratlı, her zaman onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmış; yolunu onun fikirleri ile aydınlatmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun bu ülkeye kazandırdıklarına sımsıkı bağlanan; onu yaşayan ve onu yaşatan bir Kenttir.

Muratlı Halkı; özgürlüğün ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bilmekte; Ata’sına olan minnet borcunu her fırsatta dile getirmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Muratlı’ya gelişinin ama hiç gitmeyişinin 85. yılında tüm Muratlı halkı adına bir kez daha söz veriyorum ki,  bize bıraktığın tüm emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmaya; Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

 

Haberler

Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri 1. Taksit Ödemeleri Başladı.

31/05/2021

Başkan Nebi Tepe'den Anneler Günü Mesajı

09/05/2021

Başkan Nebi Tepe'den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

01/05/2021