8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlandı

        Belediyemiz tarafından düzenlenen "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü" programı 7 Mart Cumartesi günü Belediye Başkanımızın işlerine gitmek üzere servis bekleyen kadın çalışanlara karanfil hediye etmesi ile başladı. 8 Mart Pazar günü Belediye binası önünden yürüyüş ile başlayan program Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile devam etti. Çelenk sunma töreninde konuşan Başkanımız Nebi TEPE

        08 Mart 1857yılında, Amerika’nın New York kentindeki  40 bin dokuma işçisi kadının, insanca çalışma koşulları istemiyle başlattığı  hareketin yıldönümüdür. O gün sadece çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen emekçi kadınlara saldırılmış, kimi  yaralanmış, kimi tutuklanmış 129 emekçi kadın ise katledilmiştir.

Bu önemli günde birlikte olmak için burada bulunan, anma etkiliğimizi daha anlamlı kılan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz KUTLU OLSUN.

       Kadın, kimine göre sofrasında ineğinden, öküzünden sonra gelen, kimine göre  neslin devamı  sağlayan tek görevi ana olmak ,kimine göre on üçüne bastığında gelin ya da ucuz işgücü…


       Oysa kadın “ Emektir; Berekettir, Adalettir,  Barıştır, Güç tür. Yaşamın kendisidir kadın.

       Kurtuluş için Anadolu’da.savaşandır . Halide Ediptir meydanlarda, Kara Fatma’dır cephede.
       Özgürlük mücadelesi vermeden, onurunu kazanamayacağını bilen Türk kadını, erkeklerle birlikte savaşarak bu ülkenin tarih sayfalarında yer almıştır. 

       Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK;

       Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.” demiştir.

       Birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan, çok eşliliği kaldıran, eşit eğitim hakkı getiren, kadınların iş hayatına katılmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün neredeyse 100 yıl önce kadınlar için söylediği bir sözle konuşmamı tamamlamak istiyorum.

          “ Ey Kahraman Türk Kadını!

            Sen Yerde Sürüklenmeye Değil,

            Omuzlar Üzerinde,

            Göklerde Yükselmeye Layıksın!”  Saygılarımla. Diyerek sözlerini tamamladı.

     Program Başkanımızın katılımcılar ile fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Haberler

Başkanımız Nebi Tepe'nin "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" Mesajı

06/03/2020

Kahraman Şehidimiz İçin Mevlid-i Şerif Düzenlendi.

06/03/2020

Başkanımız Nebi Tepe'nin Regaip Kandili Mesajı

03/03/2020