Afet ve Acil Durumlarda Haberleşme İçin

TRAC “Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti” Tekirdağ Şubesi yönetimi Belediye Başkanımız Nebi TEPE’yi makamında ziyaret etti.

Bu ziyaret ile birlikte İlçe Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan ve bölgemizde bir ilk olarak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve Afet ve Acil Durum Haberleşme konteyneri oluşturularak olası bir Afet anında alternatif haberleşme yöntemlerinin geliştirilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda; Türkiyede bir ilk olarak İlçe Zabita Müdürlüğümüze "YM1EZM" çağrı işareti Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce tahsis edilmistir. İlçe genelinde gönüllü vatandaşlara afet ve acil durumlara yönelik eğitim kampanyasi baslatarak, AFAD GÖNÜLLÜ sistemine katılmaları ve Amatör telsizcilik lisansi almalarini hedefleyen İlce Zabita Müdürümüz Tolga EKİM ile TRAC arasında protokol çalışmasına başlanmıştır.

Bilgilendirme

20/01/2020