Başkanımız Nebi Tepe'nin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Mesajı

Belediye Başkanımız Nebi TEPE "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkanımız Nebi TEPE mesajında şu ifadelere yer verdi.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engellilik konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı bir gündür.  Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatımızın içerisinde, kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürmeleri en temel haklarıdır. Bu doğrultuda engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak, yaşam koşullarını iyileştirmek, toplumsal hayata katılmalarını sağlamak için gerekli olan her türlü desteği sağlamak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Engellilik, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu değil, tüm insanlığı ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren hassas bir konudur. Engelli vatandaşlarımız, fırsat verilmesi durumunda, her alanda üstün başarılara imza atmaktadır. Var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın önünde tüm engellerin kalkmasını temenni ediyor, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.