Dikkat Kar Geliyor !

GENEL DURUM

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizin 03.01.2019 Perşembe günü Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde kuvvetli yağmur ve kar yağışları ile zamanla  fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Önümüzdeki Hafta Başına Kadar Bölgemizde Beklenen Hava Durumu:

03.01.2019 Perşembe
:  Bölgemizin genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölgemizin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbu Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyut) kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’un batı ilçeleri) yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Bölgemizin tamamının yağışlı geçeceği; yağışların, bölgemizin doğusunda (Kocaeli, Sakarya,Yalova) ise yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Bölge genelinde yağışların görüleceği; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgemizin batısında ise (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’un Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy ilçelerinde) kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
06.01.2019 Pazar: Bölge genelinin yağışlı geçeceği; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.